Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Ομιλητές #TEDxAc16: Σταύρος ΜπένοςΟ Σταύρος Μπένος εχει ασχοληθεί με τα κοινά σαν Δήμαρχος Καλαμάτας και βουλευτής Μεσσηνίας.  Από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή του και στον οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένος, είναι η ίδρυση του σωματείου «Διάζωμα», αφού με τις δράσεις του σωματείου συνδυάζει τρεις τομείς με τους οποίους ασχολείται συστηματικά: τον πολιτισμό, το περιβάλλον και το κράτος.

Το «Διάζωμα» εστιάζει στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την μοναδική αρχιτεκτονική τους, καθώς και τη συνάντηση των μνημείων με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ.Μπένος και οι συντελεστές του σωματείου, σχεδίασαν ένα πρόγραμμα που συνδέει τα αρχαιολογικά μνημεία με ανθρώπους που εργάζονται στην παραγωγή προϊόντων, τη γαστρονομία και άλλες πτυχές του πολιτισμού.

Το «Διάζωμα» εξελίσσεται συνεχώς, ενώ έχει εντάξει στο περιεχόμενό του και νέες τεχνολογίες που βοηθούν στην ενημέρωση και κινητοποίηση περισσότερων πολιτών.  

Για περισσότερα νέα σχετικά με το TEDx Academy 2016, μείνετε συντονισμένοι στοwww.tedxacademy.com και στη σελίδα μας στο Facebook.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια γιά τον υπέροχο κ. Μπένο. Επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο. Και όταν κατείχε κυβερνητικά αξιώματα, πάλι αναμόρφωσε την Καλαμάτα.Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και αυτόν.!! Είθε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή