Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Ομιλητές #TEDxAc15: John Ρ.Α. Ioannidis


Ο John Ρ.Α. Ioannidis ζει με το σύνθημα «Προωθώντας την αριστεία στην επιστήμη». Ο ίδιος αναζητά μεθόδους και τρόπους για τη βελτίωση της επιστημονικής έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. Το άρθρο του που δημοσιεύτηκε το 2005 στο PLoS Medicine με το θέμα «Γιατί τα περισσότερα δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών είναι ψευδή», υπήρξε το άρθρο με τον υψηλότερο αριθμό μεταφορτώσεων στην ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Επιστήμης (Public Library of Science).

Ο  τρέχων δείκτης παραπομπών στο επιστημονικό του έργο τον τοποθετεί ανάμεσα στους 100 επιστημονικούς συγγραφείς με τον μεγαλύτερο αριθμό παραπομπών στο έργο τους ανάμεσα στο σύνολο άνω των 20 εκατομμυρίων συγγραφέων που δημοσιεύουν  επιστημονικά άρθρα.  O Atlantic τον επέλεξε ως τον Τολμηρό Επιστημονικό Στοχαστή για το έτος 2010 υποστηρίζοντας ότι «πιθανώς είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες επιστήμονες εν ζωή».


Ο John κατέχει σήμερα την Έδρα C.F. Rehnborg στον τομέα της Πρόληψης Νοσημάτων και είναι Καθηγητής της Ιατρικής, Καθηγητής της Έρευνας στον τομέα της Υγείας και της Πολιτικής, Καθηγητής Στατιστικής, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Stanford (SPRC), Συν-διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Meta-Research του Stanford  (METRICS) και Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος στην Επιδημιολογία και στην Κλινική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Stanford.
  
Έχει λάβει πολλά σημαντικά βραβεία, έχει παραδώσει πάνω από 350 διαλέξεις ως προσκεκλημένος και τιμώμενος εισηγητής σε 31 χώρες και έχει διατελέσει μέλος της Συντακτικής Επιτροπής για περισσότερα από 20 μεγάλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το έργο του συνδυάζει τις δεξιότητες στη μεθοδολογία της κλινικής έρευνας και της τεκμηριωμένης ιατρικής με τις προκλήσεις της τρέχουσας μοριακής ιατρικής και της  γονιδιωματικής.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το TEDx Academy 2015, μείνετε συντονισμένοι στο www.tedxacademy.com και στη σελίδα μας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου