Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ομιλητές #TEDxAc15: David Orban


Ο David Orban είναι επιχειρηματίας και οραματιστής. Το όραμά του βρίσκεται στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας και της κοινωνίας, όπως ορίζονται από την κοινή τους εξέλιξη.

Ως αναλυτής τους παγκόσμιου τοπίου της τεχνολογίας ο David βρίσκεται μονίμως σε επιφυλακή. Είναι ο Επικεφαλής στον τομέα της Καινοτομίας στην εταιρεία Dotsub, η οποία αποτελεί κορυφαίο πάροχο στον κλάδο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών ενισχύοντας την προβολή βίντεο με τη χρήση υποτίτλων και μετάφρασης υποτίτλων σε όλες τις γλώσσες για την αύξηση της πρόσβασης, της συμμετοχής και της παγκόσμιας εμβέλειάς τους.

Επίσης, ο  David είναι μέλος του Πανεπιστημιακού Διδακτικού Προσωπικού και Σύμβουλος στο διεπιστημονικό  Πανεπιστήμιο Singularity, το οποίο έχει ως αποστολή να συγκεντρώσει, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τους ηγέτες που πασχίζουν να κατανοήσουν και να διευκολύνουν την ανάπτυξη των τεχνολογιών που εξελίσσονται με γεωμετρική πρόοδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

Ο David είναι ο ιδρυτής του Δικτύου Κοινωνικής Έρευνας (Network Society Research), μιας παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποίας δημιουργεί το όραμα και τα αναλυτικά εργαλεία προκειμένου να επιτραπεί στα άτομα, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία στο σύνολό της να αντιμετωπίσουν θετικά με την ασταμάτητη αλλαγή προς τις αποκεντρωμένες και κατανεμημένες τεχνολογίες που διαταράσσουν τις συγκεντρωτικές και ιεραρχικές λειτουργίες του Κράτους-Έθνους.

Το προσωπικό απόφθεγμά του είναι το εξής: «Ποια είναι η ερώτηση που θα έπρεπε να θέτω;» Αυτή η άποψη αποτελεί το όχημά του για την επιτάχυνση της εφεύρεσης και της καινοτομίας προκειμένου να κατασκευάσει το νέο κόσμο στο μέλλον.


Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν σύντομα! Μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το TEDx Academy 2015, μείνετε συντονισμένοι στο www.tedxacademy.com και στη σελίδα μας στο Facebook.


Φωτογραφία: https://www.flickr.com/photos/davidorban/8116658343/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου