Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Μιχάλης Μπαχτής


Είναι ερευνητής στο CERN, στην ομάδα που εξετάζει το σωματίδιο του Χιγκς. Για την ακρίβεια, ασχολείται με το σωματίδιο του Χιγκς από τότε που συνδέθηκε ακαδημαϊκά με τη Φυσική. Ο Μιχάλης Μπαχτής ανήκει στους επιστήμονες που προσπαθούν να μιλήσουν...με τον Θεό. 

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Μαρία Σταυροπούλου


Η Μαρία Σταυροπούλου είναι νομικός και ασχολείται με θέματα μεταναστών και προσφύγων από το 1990. 

Ανέλαβε να δημιουργήσει τη νέα Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της οποίας είναι επικεφαλής, και η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013. 

Από το 1993 και έως το 2011 εργαζόταν στα Ηνωμένα Έθνη σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αθήνα, τη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη και άλλες χώρες. 

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Νίκος Κουμέττης


Με μία επαγγελματική σταδιοδρομία που διαρκεί περισσότερα από 25 χρόνια, εκτείνεται σε πολλές χώρες και σε δύο ηπείρους, ο Νίκος Κουμέττης είναι ο Πρόεδρος της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Έχοντας θητεύσει σε πολλές ανώτερες διοικητικές θέσεις σημαντικών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα, ο Νίκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Coca-Cola το 2001.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Στέλιος Ράμφος


Σε μια εποχή όπου όλοι ψάχνουν φταίχτες, ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος συστήνει αυτογνωσία.

Ο Στέλιος Ράμφος θεωρείται μία εμβληματική μορφή της ελληνικής διανόησης. 
Σπούδασε Νομική στην Αθήνα και Φιλοσοφία στο Παρίσι. 

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Χάρης ΘεοχάρηςΟ επόμενος ομιλητής έχει συνδέσει το όνομα του με τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος. Ως Γενικός Γραμματέας Εσόδων και ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο Χάρης Θεοχάρης βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τη σχέση του πολίτη με την Εφορία.

Με σπουδές πληροφορικής και διοίκησης στο Λονδίνο και στο Harvard, εκτός από το δημόσιο τομέα, εργάστηκε σε κορυφαίες θέσεις στον επενδυτικό και ασφαλιστικό κλάδο, τόσο σε πολυεθνικές όσο και σε νεοσύστατες εταιρείες.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Αλέξης Παπαχελάς


Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας « H Καθημερινή». 

Πριν καθίσει στη διευθυντική καρέκλα της «Καθημερινής», ο Αλέξης Παπαχελάς αφιέρωσε περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ερευνητική δημοσιογραφία. Τόσο ως ανταποκριτής από τις ΗΠΑ όσο και ως μάχιμος δημοσιογράφος στην Ελλάδα, η πένα και φακός του έδωσαν προς το ελληνικό κοινό σημαντικές αποκαλύψεις και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. 

Στις ΗΠΑ σπούδασε οικονομικά και ιστορία, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στην καλύτερη σχολή διεθνών σχέσεων και δημοσιογραφίας του κόσμου, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. 

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Keren Elazari


Η γυναίκα που ακολουθεί κατάφερε να ξεχωρίσει σε ένα ιδιαιτέρως  ανδροκρατούμενο περιβάλλον. 

Έχοντας εμπνευστεί από την επιστημονική φαντασία στα εφηβικά της χρόνια και παρακινούμενη από ακόρεστη περιέργεια, η Keren Elazari ερευνά εδώ και πολλά χρόνια τις σκοτεινότερες γωνιές του κυβερνοχώρου.

Αναλύτρια στην εταιρεία GigaOM και εξαιρετική γνώστρια των χάκερ στο Ισραήλ, η Keren Elazari δραστηριοποιείται μεταξύ του επιχειρηματικού  και ακαδημαϊκού τομέα με θέματα που άπτονται της ασφάλειας, ερευνώντας νέες τεχνολογίες και αναδυόμενες απειλές.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: Daniel Gilbert


Συνεχίζοντας με τους ομιλητές μας, έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε τον Daniel Gilbert. Καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για το ερευνητικό και διδακτικό του έργο, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Διακεκριμένου Επιστήμονα της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων για την πρώιμη συμβολή του στην ψυχολογία. 

Το 2008 εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Το βιβλίο του με τίτλο «Σκοντάφτοντας στην ευτυχία» (Stumbling on Happiness, 2007) παρέμεινε έξι μήνες στον κατάλογο των best sellers των New York Times, έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και κέρδισε το General Book Prize της Royal Society, ως το καλύτερο επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

#TEDxAc14: høly


Η ομάδα πίσω απ’ την εικαστική ιδέα του TEDxAcademy 2014


Ο σχεδιασμός της høly για τη ταυτότητα του TEDxAcademy 2014 στηρίχθηκε στην αφαιρετική εκτίμηση των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τη νόηση, τη δημιουργία και την αλληλεπίδραση.  

Πυρήνας της ταυτότητας του TEDxAcademy είναι η ανάπτυξη των ιδεών και της δημιουργικότητας και η ταυτότητα για τη διοργάνωση του 2014 με θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε» (The future we share) σχεδιάστηκε ακριβώς πάνω σ’ αυτό. 

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ομιλητές #TEDxAc14: James Robinson


Πρώτος ομιλητής για το TEDxAcademy 2014 είναι ο James Robinson, πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος. Είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου διδάσκει οικονομικά, ιστορία και κυβερνητική διαχείριση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα απευθύνονται στις οικονομίες των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

TEDxAcademy 2014: The Future We Share


Το 5o TEDxAcademy θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής. Το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος είναι «Το Μέλλον που Μοιραζόμαστε».

Ο κόσμος μας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και εμείς, πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας, είμαστε μέρος αυτής της διαρκούς εξέλιξης. Πώς αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές σε τεχνολογικό επίπεδο; Πώς αλληλεπιδρούμε με τον αστικό μας χώρο; Πώς διαχειριζόμαστε την ιδιωτικότητά μας στην ψηφιακή εποχή; Πού βρίσκεται η Ελλάδα εν μέσω των εν λόγω αλλαγών και πώς μπορούμε όλοι μαζί ως κοινωνία, αλλά και ο καθένας απο εμάς ξεχωριστά, να εξελιχθούμε μέσα απ' την καινοτομία, τη δημοκρατία και τη δημιουργικότητα; Ο νέος κόσμος που δημιουργείται χαρακτηρίζεται από αφθονία ή από ελλείψεις;

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος μαζι με τους φετινούς ομιλητές μας σε μια συζήτηση με θέμα τις ιδέες που αποσκοπούν στο να μας οδηγήσουν όλους σε ένα καλύτερο μέλλον. Από το επίπεδο των τοπικών κοινοτήτων, έως το επίπεδο της παγκόσμιας κλίμακας.