Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Έχεις 60 δευτερόλεπτα; Ένα βίντεο για το design

                         Γράφει ο Scott S. Sheppard 

                                  


Πρόσφατα, ο Jason Medal-Katz, curator του Gallery του πανεπιστημίου Autodesk, μοιράστηκε μαζί μας αυτό:

Ο Jason Silva είναι τηλεοπτική περσόνα, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος της σχολής της υποκειμενικότητας (gonzo) και εμπνευστής/παραγωγός/παρουσιαστής του καναλιού Current TV. Τα τελευταία τρία χρόνια φτιάχνει ταινίες πολύ μικρού μήκους, οι οποίες λειτουργούν σαν τρέιλερ ιδεών. Ο ίδιος τα παρομοιάζει με σφηνάκια «φιλοσοφικού εσπρέσσο». 

Δείτε το βίντεο του Jason στο Vimeo με τίτλο IMAGINE DESIGN CREATE.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Δημόσιος διάλογος για την επιχειρηματικότητα


Την Τρίτη 21/05, 7:00 με 9:00 μμ, στο νέο χώρο εκδηλώσεων του PUBLIC Συντάγματος, στον 5ο όροφο, δίπλα ακριβώς στο Publicafe με μοναδική θέα, καλεσμένος του Άρη Πορτοσάλτε, ο Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος, για έναν δημόσιο διάλογο με θέμα: "Πώς μπορούν να βρουν το δρόμο τους οι καινούριες επιχειρήσεις".

Το TEDxAcademy έχει αποκλειστικά για εσάς 50 προσκλήσεις να διαθέσει στους 50 πρώτους που θα καλέσουν στο 210 4800170-4 ή θα στείλουν email στο info@tedxacademy.com με subject "Συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο για την επιχειρηματικότητα".

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

#AU2012 Innovation Forum: Ένας καλύτερος κόσμος


Πώς το «έξυπνο» design βελτιώνει τον πλανήτη και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιλαμβανόμαστε

Γράφει ο Scott S. Sheppard 

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου, το όνομα του Autodesk University είναι σοφά επιλεγμένο, αφού αποτελείται από μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι πελάτες μας για να μάθουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Εκτός από το ότι μαθαίνουμε στους χρήστες να χρησιμοποιούν το AutoCAD, το Inventor, το Revit, το 3ds Max, κ.ά., πέρυσι προσθέσαμε σε όλα αυτά και τα Φόρουμ Καινοτομίας (Innovation Forums). Αντί να επικεντρώνονται στο πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές μας, οι «συναντήσεις» αυτές καλύπτουν ευρύτερες ιδέες, εξαιρετικά σημαντικές τόσο για το Autodesk όσο και για τους πελάτες μας. 

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Το Autodesk στο TED: TED Prize


Γράφει ο Scott S. Sheppard 


Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές, το TED είναι μια ΜΚΟ που στηρίζεται σε «Ιδέες που αξίζουν να ακούγονται». Ξεκίνησε αρχικά σαν μια συνάντηση, για να φέρει κοντά ανθρώπους από 3 διαφορετικούς κόσμους: της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του design. 

Με τον καιρό, το TED διευρύνθηκε με δύο ετήσια συνέδρια – το TED Conference στο Long Beach της Καλιφόρνια και στο Palm Springs κάθε άνοιξη και το TED Global του Εδιμβούργου της Αγγλίας κάθε καλοκαίρι. 

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Συνέντευξη απ' την επιτροπή του Call to Innovation
Η εμπειρία του Call to Innovation ήταν μια δυνατή πρόκληση όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους κριτές που συναντήθηκαν για να συναποφασίσουν ποια ιδέα θα μπορούσε πράγματι να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή 1 εκατομμυρίου Ελλήνων, στέλνοντας τον εμπνευστή της για 3 εβδομάδες στο Singularity University. Λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξη του νικητή ζητήσαμε το σχόλιό τους για το διαγωνισμό: