Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Νικητές Διαγωνισμών Call to Innovation #Erico Mattos
To TEDxAcademy σε συνεργασία με το Singularity University, αναζητούν εσένα που έχεις μία καινοτόμο ιδέα που μπορεί να επηρεάσει θετικά ένα εκατομμύριο Έλληνες, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η ιδέα που θα επιλεγεί από ειδική επιτροπή, θα κερδίσει μία υποτροφία για το 2013 Graduate Studies Program του πανεπιστημίου Singularity στην California, αξίας 30.000$.

Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων, παρουσιάζουμε ενδεικτικά παραδείγματα από όσους έχουν κερδίσει στο παρελθόν υποτροφία στο Sιngularity University. Γνωρίζοντας τις ιδέες που τους οδήγησαν στο πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει τα πιο δυνατά μυαλά σε ολόκληρο τον κόσμο, θέλουμε να εμπνευστείτε και να στείλετε - ως τις 31 Μαρτίου 2013 - τη δική σας μοναδική ιδέα.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Το «διαφθορόμετρο» του Τελεία Και Παύλα έχει πολλά να πει. Ας το διαβάσουμε.Μετράει ήδη 327.656 ευρώ που χάθηκαν σε μαύρες τρύπες και συνεχίζει να δέχεται καθημερινά καταγγελίες. Τι έχει όμως να μας πει συνολικά για τη διαφθορά στους δημόσιους φορείς της χώρας;

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Επιτροπή αξιολόγησης διαγωνισμού Call To Innovation: Διομήδης ΣπινέλληςΟ Διομήδης Σπινέλλης είναι γνωστός στην κοινότητα μας, από την ομιλία του στο TEDxAcademy 2012, όπου μίλησε για τη δράση πολιτών κατά της διαφθοράς με τίτλο Τελεία και Παύλα.  

Στο διαγωνισμό Call to Innovation συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα επιλέξει τον τελικό νικητή ή νικήτρια που θα κερδίσει την υποτροφία αξίας 30.000$ στο Πανεπιστήμιο Singularity της California.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Singularity University και μια κλεφτή ματιά στα εργαστήρια του!
Της Νίκης Συροπούλου

Μ' έπιασε ένα σχετικό δέος όταν πέρασα την πύλη του ερευνητικού κέντρου AMES της NASA.
Κάτι τα μέτρα ασφαλείας στην πύλη, κάτι ο επιβλητικός θόλος για τα αεροσκάφη και σίγουρα η μαγεία της επιστήμης και της ανακάλυψης!

Οι εγκαταστάσεις του Singularity University βρίσκονται σε ένα κτήριο σαν αυτά που συναντάς κυρίως στην Βοστόνη: λιτό, διώροφο, με κόκκινα τούβλα και χωρίς αστραφτερή πρόσοψη. Εκεί με περίμενε η Άνν Ρόγκαν, διευθύντρια του διεθνούς προγράμματος του SU.

Συγκινήθηκα όταν η Ανν με ξενάγησε στις εγκαταστάσεις που σε λίγους μήνες θα έχουν και έναν υπότροφο φοιτητή από την Ελλάδα. Είδα από κοντά την αίθουσα όπου 80 φοιτητές απ' όλο τον κόσμο θα βρεθούν με ιδέες και όνειρα για να τον αλλάξουν.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Νικητές Διαγωνισμών Call to Innovation #Agniescza Czkowska
To TEDxAcademy σε συνεργασία με το Singularity University, αναζητούν εσένα που έχεις μία καινοτόμο ιδέα που μπορεί να επηρεάσει θετικά ένα εκατομμύριο Έλληνες, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Η ιδέα που θα επιλεγεί από ειδική επιτροπή, θα κερδίσει μία υποτροφία για το 2013 Graduate Studies Program του πανεπιστημίου Singularity στην California, αξίας 30.000$.

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό και πως μπορείς να λάβεις μέρος:
1. Singularity University
2. Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή στο Call to Innovation;

Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων, παρουσιάζουμε ενδεικτικά παραδείγματα από όσους έχουν κερδίσει στο παρελθόν υποτροφία στο Sιngularity University. Γνωρίζοντας τις ιδέες που τους οδήγησαν στο πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει τα πιο δυνατά μυαλά σε ολόκληρο τον κόσμο, θέλουμε να εμπνευστείτε και να στείλετε - ως τις 31 Μαρτίου 2013 - τη δική σας μοναδική ιδέα:

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Νικητές Διαγωνισμών Call to Innovation #Caterina Falle
Ο Peter Diamandis είναι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Singularity. 
Όταν μίλησε στο TEDxAcademy 2012, μας έδωσε ένα μήνυμα έμπνευσης και ελπίδας. Πρόθεση του είναι να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες σπουδαστές, να μάθουν μέσα από μία υποτροφία στο ΠανεπιστήμιοSingularity, πως μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Είναι μία σπάνια δυνατότητα η οποία προσφέρεται σε σπουδαστές ή νέους επιχειρηματίες που έχουν μία ιδέα που μπορεί να επηρεάσει δυνητικά ένα εκατομμύριο Έλληνες.


Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά παραδείγματα από όσους έχουν κερδίσει στο παρελθόν υποτροφία στο Sιngularity University. Γνωρίζοντας τις ιδέες που τους οδήγησαν στο πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει τα πιο δυνατά μυαλά σε ολόκληρο τον κόσμο, θέλουμε να εμπνευστείτε και να στείλετε -ως τις 31 Μαρτίου 2013- τη δική σας μοναδική ιδέα.