Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή στο Call to Innovation;Το Singularity University είναι το κατεξοχήν πανεπιστήμιο της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Οι υποδομές και το ακαδημαϊκό επίπεδο του είναι ιδιαίτερα υψηλά. Επιπλέον, πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που έχει ιδρυθεί από τους «πρωτοπόρους» της τεχνολογίας, όπως είναι μεταξύ άλλων ο  Peter Diamandis και ο Ray Kurzweil. Έτσι, οι ιδρυτές του πανεπιστήμιου αφιέρωσαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εμπειρία στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ελλάδα. Η ανεργία, η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι ελλείψεις στην εκπαίδευση είναι απ’ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε καλούμε να συμμετέχεις. Χρειαζόμαστε όλες τις ιδέες, γιατί απ’ το καθετί μικρό, μπορούν να γεννηθούν σπουδαίες λύσεις. 

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Singularity UniversityΤον Απρίλιο του 2007 ο Peter Diamandis συναντήθηκε με τον Ray Kurzweil και με τους καθηγητές Robert D. Richards και Michael Simpson, προτείνοντάς τους τη δημιουργία ενός νέου Πανεπιστημίου που θα είναι αφιερωμένο στο να βρει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Η πρόταση αυτή πήρε μετά από λίγους μήνες σάρκα και οστά, φυσικά πήρε και όνομα – Singularity University.

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Εκεί που η τεχνολογία φέρνει τη λύση...Το 2013 είναι η χρονιά της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας και των δημιουργικών ιδεών παγκοσμίως. Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι και  τα προβλήματα διογκώνονται, φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι ελπίζουν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν από την αρχή, να είναι ευέλικτοι για να βρίσκουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα.