Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Δημόσιος διάλογος για την επιχειρηματικότητα


Την Τρίτη 21/05, 7:00 με 9:00 μμ, στο νέο χώρο εκδηλώσεων του PUBLIC Συντάγματος, στον 5ο όροφο, δίπλα ακριβώς στο Publicafe με μοναδική θέα, καλεσμένος του Άρη Πορτοσάλτε, ο Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος, για έναν δημόσιο διάλογο με θέμα: "Πώς μπορούν να βρουν το δρόμο τους οι καινούριες επιχειρήσεις".

Το TEDxAcademy έχει αποκλειστικά για εσάς 50 προσκλήσεις να διαθέσει στους 50 πρώτους που θα καλέσουν στο 210 4800170-4 ή θα στείλουν email στο info@tedxacademy.com με subject "Συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο για την επιχειρηματικότητα".

O Αρίστος Δοξιάδης είναι οικονομολόγος. Στο παρελθόν, υπήρξε επιχειρηματίας, ενώ συμμετείχε και σε δράσεις κατά της φτώχειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπονώντας μελέτες και για την βιομηχανική πολιτική. Είναι επισκέπτης μελετητής στο Governance and Public Management Group του Warwick Business School. Έχει σπουδάσει στο Harvard και στο Birkbeck στο Λονδίνο.

Δείτε την ομιλία του στο TEDxAcademy 2011 εδώ:


7 σχόλια:

 1. ενα πρωτο σχολιο
  το να μιλας για να βγαζεις λεφτα ειναι μια καλη δουλεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το τηλέφωνο σίγουρα λειτουργεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μην ξεχναμε οτι η ομιλια εγινε το 2011
  τα νουμερα αρα το περιβαλλον αλλαξε δραματικα προς το χειροτερο
  η υφεση εχει βαθυνει τοσο οσο δεν περιμεναν ολοι αυτοι που εχουν σπουδασει και εχουν ενα σωρο πτυχια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. θαχουν διαλλειμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σαν να ήταν χθες…

  O Αρίστος Δοξιάδης ενημερώνει και προειδοποιεί από το 2011 για τις δομικές στρεβλώσεις της Ελληνικής οικονομίας αλλά οι πάντες αδιαφορούν και κυρίως η Κυβέρνηση που δεν έχει άλλο ήχο από τον ένα και μοναδικό: ΑΝΟΗΤΕΣ και ΑΝΟΗΤΕΣ και ΑΝΟΗΤΕΣ ισοπεδωτικές και φορομπηχτικές πολιτικές που καταστρέφουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενα σχόλιο επι των σχολίων:

  Το να σχολιάζεις υποτιμητικά και αντιπαραγωγικά καλυπτόμενος πίσω απο την κουκούλα της ανωνυμίας είναι μια πολύ χυδαία δουλειά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι απολύτως αστοιχείωτο και ανακριβές το οτι δεν το περίμεναν οι σπουδαγμένοι αυτό που συνέβη.

  Η έλλειψη γνώσης και η αδυναμία κατανόησης της πολυπλοκότητας των οικονομικών θεμάτων και εξελίξεων δεν είναι προφανής.
  Πολλοί θεωρούν ότι με την κοινή λογική θα καταφέρουν να αντιληφτούν το τι συμβαίνει γύρω μας.

  Κάνουν λάθος. Αυτό που βλέπουν και ίσως καταφέρνουν να κατανοήσουν είναι τμήμα της κορυφής του παγόβουνου. Ο μηχανισμός όμως των εξελίξεων και τα στοιχεία των συμβάντων κρύβονται στο εσωτερικό του και δεν θα τα δουν ίσως ποτέ διότι πριν την ολική καταστροφή θα έλθει η ανάκαμψη και θα ξεχάσουν την ενασχόλησή τους με το αντικείμενο σε αντιδιαστολή με τους γνώστες και τους μελετητές που αγρυπνούν και δεν ξεχνούν να μελετούν…

  Το ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η λογική του μπάχαλου, της υποκρισίας και του πολιτικαντισμού δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική ανάλυση και μελέτη.

  Παράλληλα δεν έχει καμία σχέση (η σοβαρή ανάλυση και μελέτη) με την επιπόλαιη αναφορά σε δηλώσεις μεγαλόσχημων ερευνητών και καθηγητών πανεπιστημίων της αλλοδαπής οι οποίες είναι συνήθως αποσπασματικές κατά το δοκούν της δημοφιλούς και εμπορικής δημοσιογραφίας αλλά και των σκοπιμοτήτων της πολιτικής των ΗΠΑ που έχουν διαφοροποιημένη στόχευση από εκείνη των Γερμανών ή ακόμα και των Εγγλέζων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή