Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Το Autodesk στο TED: TED Prize


Γράφει ο Scott S. Sheppard 


Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές, το TED είναι μια ΜΚΟ που στηρίζεται σε «Ιδέες που αξίζουν να ακούγονται». Ξεκίνησε αρχικά σαν μια συνάντηση, για να φέρει κοντά ανθρώπους από 3 διαφορετικούς κόσμους: της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του design. 

Με τον καιρό, το TED διευρύνθηκε με δύο ετήσια συνέδρια – το TED Conference στο Long Beach της Καλιφόρνια και στο Palm Springs κάθε άνοιξη και το TED Global του Εδιμβούργου της Αγγλίας κάθε καλοκαίρι. 

Πέρα όμως απ’ αυτά,  το TED περιλαμβάνει ένα site με τις ομιλίες που έχουν ξεχωρίσει, το TED Talks, ένα project ανοιχτών μεταφράσεων  (TED Open Translation Project) και το TED Conversations (μια πλατφόρμα ανοιχτών συζητήσεων). 

Ακόμα, στην ομπρέλα του TED ανήκουν και οι γεμάτες έμπνευση παράλληλες δράσεις TED Fellows (συνεργάτες TED), όπως επίσης και όλα τα TEDx (ανεξάρτητα συνέδρια TED) και φυσικά το ετήσιο TED Prize. 

Τις προηγούμενες ημέρες κάλυψα τα Master Classes,  το Autodesk Social Space και το Cage Matches. Σήμερα θα μιλήσουμε για το TED Prize.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, φέτος το TED Prize δεν ανέδειξε κάποιον ομιλητή, αλλά μια ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται το μέλλον –δηλαδή την  Πόλη 2.0.

Η Πόλη 2.0 είναι η πόλη του μέλλοντος, καθώς προωθεί την καινοτομία, την εκπαίδευση, την κουλτούρα και την ευκαιρία για εξοικονόμηση. Παράλληλα, είναι φιλική στο περιβάλλον, γιατί μειώνει τα ενεργειακά αποτυπώματα, διευκολύνοντας τις μικρότερες οικογένειες και ελαφρύνοντας την περιβαλλοντική πίεση σε αγροτικές περιοχές, όπως είναι τα τροπικά δάση.

Η Πόλη 2.0 βασίζεται στην καλαισθησία, στο άγνωστο, στην έκπληξη, στην ποικιλομορφία και στην ποιότητα ζωής.

Το Autodesk από την πλευρά του υποστηρίζει απόλυτα την πρωτοβουλία TED Prize City 2.0 παρέχοντας τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες του Autodesk.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το TED, ο συνεργάτης του Autodesk, Tom Wujec, διοργάνωσε μια συνάντηση σχεδιασμό με σκοπό να διατυπωθούν οι λεπτομέρειες γύρω από το βραβείο. Η διαχείριση μέσω Autodesk διευκόλυνε την αποσαφήνιση του βραβείου City 2.0.

Επιπλέον, το TED ζήτησε απ’ το Autodesk να δημιουργήσει ένα animation, το οποίο θα ενσωματωνόταν στην ιστοσελίδα του TED. Απ’ τη μεριά του το Autodesk πρόσφερε δωρεάν εργαλεία, όπως είναι το Project Vasari, για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο την πρωτοβουλία Πόλη 2.0.

Οι πόλεις, όπως όλα, χρειάζονται σχεδιασμό και αυτός ο σχεδιασμός δεν προκύπτει εξ’ ουρανού. Αντιθέτως, οι επαγγελματίες σχεδιαστές αστικών τοπίων δημιουργούν, αξιολογούν και δημοσιοποιούν προτάσεις για την υποδομή και συγκερασμούς επιμέρους παραμέτρων, όπως οι μεταφορές, η χρήση της γης, η κατανάλωση νερού ή ενέργειας. Για όλα αυτά το εργαλείο Autodesk Infrastructure Modeler είναι ιδανικό. Το Autodesk με υπερηφάνεια υποστηρίζει την Πόλη 2.0.

Στο TED οι ανταμοιβές γίνονται πραγματικότητα.

Γιατί ανεβάσαμε αυτό το άρθρο:
Αυτήν την περίοδο μεταφράζουμε και δημοσιεύουμε άρθρα απ’ το blog του Autodesk University, που αποτελεί συνεργάτη του TED και του Singularity University. Τα άρθρα είναι του blogger Scott Sheppard και αφορούν τις δραστηριότητες των εργαστηρίων του πανεπιστημίου Autodesk.  Τα εργαλεία για 3D Printing, οι  υπηρεσίες cloud και τα προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας, είναι μερικές από τις καινοτομίες του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου.
Γι’ αυτό και πιστεύοντας στις εκπαιδευτικές αρχές του Singularity University, προωθούμε παραδείγματα και άλλων πανεπιστημίων και οργανώσεων που συμβαδίζουν με την τεχνολογική εξέλιξη και δημιουργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου