Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Έχεις 60 δευτερόλεπτα; Ένα βίντεο για το design

                         Γράφει ο Scott S. Sheppard 

                                  


Πρόσφατα, ο Jason Medal-Katz, curator του Gallery του πανεπιστημίου Autodesk, μοιράστηκε μαζί μας αυτό:

Ο Jason Silva είναι τηλεοπτική περσόνα, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος της σχολής της υποκειμενικότητας (gonzo) και εμπνευστής/παραγωγός/παρουσιαστής του καναλιού Current TV. Τα τελευταία τρία χρόνια φτιάχνει ταινίες πολύ μικρού μήκους, οι οποίες λειτουργούν σαν τρέιλερ ιδεών. Ο ίδιος τα παρομοιάζει με σφηνάκια «φιλοσοφικού εσπρέσσο». 

Δείτε το βίντεο του Jason στο Vimeo με τίτλο IMAGINE DESIGN CREATE.

Ο Jason Medal-Katz, μαζί με άλλους εργαζόμενους του Autodesk, πρωτοσυνάντησαν τον Jason Silva στο  Singularity University στα Fox Studios. Στη συνέχεια εκείνος επισκέφθηκε την Gallery του Autodesk  στο Σαν Φρανσίσκο με σκοπό να μάθει περισσότερα για την εταιρεία.

Το Autodesk στηρίζει το Singularity University στην προσπάθειά του να διευκολύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών που προωθούν με γεωμετρική πρόοδο την εξέλιξη, με στόχο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη. Το υποστηρίζουμε μέσω οικονομικής συνεισφοράς, ένα Εργαστήριο Καινοτομίας (Innovation Lab), στρατηγική καθοδήγηση, παρουσιάσεις και διδασκαλία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο Jason είναι κι εκείνος μεγάλος φαν του βιβλίου μας IMAGINE DESIGN CREATE.
Η φαντασία, το design και η δημιουργία απογειώνονται στο εργαστήριο.


Γιατί ανεβάσαμε αυτό το άρθρο:
Αυτήν την περίοδο μεταφράζουμε και δημοσιεύουμε άρθρα απ’ το blog του Autodesk Universityπου αποτελεί συνεργάτη του TED και του Singularity University. Τα άρθρα είναι του blogger Scott Sheppard και αφορούν τις δραστηριότητες των εργαστηρίων του πανεπιστημίου Autodesk.  Τα εργαλεία για 3D Printing, οι  υπηρεσίες cloud και τα προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας, είναι μερικές από τις καινοτομίες του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου.
Γι’ αυτό και πιστεύοντας στις εκπαιδευτικές αρχές του Singularity University, προωθούμε παραδείγματα και άλλων πανεπιστημίων και οργανώσεων που συμβαδίζουν με την τεχνολογική εξέλιξη και δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου