Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Νικητές Διαγωνισμών Call to Innovation #Caterina Falle
Ο Peter Diamandis είναι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Singularity. 
Όταν μίλησε στο TEDxAcademy 2012, μας έδωσε ένα μήνυμα έμπνευσης και ελπίδας. Πρόθεση του είναι να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες σπουδαστές, να μάθουν μέσα από μία υποτροφία στο ΠανεπιστήμιοSingularity, πως μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Είναι μία σπάνια δυνατότητα η οποία προσφέρεται σε σπουδαστές ή νέους επιχειρηματίες που έχουν μία ιδέα που μπορεί να επηρεάσει δυνητικά ένα εκατομμύριο Έλληνες.


Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά παραδείγματα από όσους έχουν κερδίσει στο παρελθόν υποτροφία στο Sιngularity University. Γνωρίζοντας τις ιδέες που τους οδήγησαν στο πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει τα πιο δυνατά μυαλά σε ολόκληρο τον κόσμο, θέλουμε να εμπνευστείτε και να στείλετε -ως τις 31 Μαρτίου 2013- τη δική σας μοναδική ιδέα.Caterina Falle – Ένα "έξυπνο" σύστημα ψύξης

Κάθε δουλειά που αναλαμβάνει, από την πιο απλή ως την πιο σύνθετη, την αντιμετωπίζει ως πρόκληση. Και τα δίνει όλα. Πολυβραβευμένη και πολυπράγμων, επίμονη και πεισματάρα, γεμάτη πάθος για τη ζωή, η Ιταλίδα βιομηχανική σχεδιάστρια Caterina Falleni αποφοίτησε πριν από 6 μήνες από το Graduate Studies Program του Singularity University και ακόμα μιλά γι’ αυτό. Για τους ανθρώπους που συνάντησε εκεί και τη μοναδική σχέση που διατηρεί με τους συμφοιτητές της, για την έμπνευση που της χάρισαν οι 10 εβδομάδες στην Καλιφόρνια και τους νέους δρόμους που της άνοιξαν. Αν και μόλις 23 ετών, το βιογραφικό της είναι πλούσιο σε διεθνείς εμπειρίες, γεγονός ενδεικτικό της ανήσυχης φύσης της (πρακτική στο Ρότερνταμ, Erasmus στο Κουόπιο της Φινλανδίας, επαγγελματικές συνεργασίες στην Τανζανία). Αλλά, όπως λέει, τους καρπούς των προσπαθειών που κατέβαλε ως φοιτήτρια στο NASA Ames Park  ξέρει ότι θα τους δρέπει σε όλη της τη ζωή. Γιατί οι σπουδές της εκεί της άλλαξαν τον τρόπο που σκέπτεται.


Η ιδέα που της χάρισε την πολυπόθητη υποτροφία για το Singularity University ήταν το Freeijis, ένα «έξυπνο» σύστημα ψύξης που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών: από τη συντήρηση και μεταφορά τροφίμων ως την ιατρική και τις οικοδομές.  «Το βασικό είναι να πιστεύεις στην ιδέα σου, όσο τρελή και αν είναι, ώσπου να την πραγματοποιήσεις και να φέρεις την επανάσταση στο παρόν κάνοντας και των άλλων το μέλλον καλύτερο. Ζούμε σε μια εκπληκτική εποχή που ένα βίντεο στο YouTube μπορεί να φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες, όπου η τεχνολογία μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορη και να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις από ποτέ. Ακόμα και ένα tweet ή ένα κείμενο στο Facebook μπορούν να ξεκινήσουν επανάσταση», λέει.


Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα που διδάχθηκε στο Singularity University; Τη σημασία του να εργάζεσαι και να βρίσκεις λύσεις με μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με διαφορετικές γνώσεις, σπουδές και αντικείμενο  ώστε να μπορείς να βλέπεις μαζί τους τις διαφορετικές οπτικές του προβλήματος. «Ως ντιζάινερ δούλευα πάντα ομαδικά αλλά με ανθρώπους με παρόμοιες δεξιότητες με μένα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις παρέκκλινα από αυτή την αρχή. Μετά το Singularity άρχισα να αντιλαμβάνομαι την αξία της διαφορετικότητας.  Πλέον συνεργάζομαι σταθερά με μηχανικούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δικηγόρους για να ολοκληρώσω ένα project. Όχι μόνο η δουλειά μου έχει μεγαλύτερη επιτυχία αλλά και η ικανοποίηση που αντλώ από το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητη...».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου