Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Singularity UniversityΤον Απρίλιο του 2007 ο Peter Diamandis συναντήθηκε με τον Ray Kurzweil και με τους καθηγητές Robert D. Richards και Michael Simpson, προτείνοντάς τους τη δημιουργία ενός νέου Πανεπιστημίου που θα είναι αφιερωμένο στο να βρει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Η πρόταση αυτή πήρε μετά από λίγους μήνες σάρκα και οστά, φυσικά πήρε και όνομα – Singularity University.

Όπως λένε οι ιδρυτές του, στόχος του Singularity University είναι:
«Να επηρεάσει θετικά την ανθρωπότητα, συγκεντρώνοντας, υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας τους ηγέτες του μέλλοντος απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου μέσα σε μια δεκαετία και με την εκμετάλλευση των πρωτοποριακών τεχνολογιών να βελτιωθεί η ζωή ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων».

Ένας από τους στόχους του Singularity University είναι να καταδείξει πώς οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία αλλάζουν τη ζωή μας σήμερα αλλά ταυτόχρονα να εντοπίσει ποιες είναι οι επιπτώσεις και οι ευκαιρίες που θα προκύψουν στο μέλλον από τις σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι εγκαταστάσεις του Singularity University  βρίσκονται στην καρδιά της Silicon Valley, στον χώρο του ερευνητικού κέντρου της NASA, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας εκμίσθωσης. 

Αν και το Singularity University έχει συμπληρώσει μόλις 5 χρόνια ζωής, στα εργαστήριά τους έχουν "γεννηθεί" περισσότερες από 15 επιχειρήσεις αλλά και δεκάδες ιδέες για τομείς όπως η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, η γενετική και η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing).

Το Singularity University διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών δίνοντας έμφαση σε τεχνολογικούς τομείς αιχμής και συνδυάζει τα επιστημονικά πεδία προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου