Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Εκεί που η τεχνολογία φέρνει τη λύση...Το 2013 είναι η χρονιά της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας και των δημιουργικών ιδεών παγκοσμίως. Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι και  τα προβλήματα διογκώνονται, φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι ελπίζουν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν από την αρχή, να είναι ευέλικτοι για να βρίσκουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα.

Μια από τις πρωτοβουλίες που επικροτούν την καινοτομία σ’ αυτό το επίπεδο είναι το Solve For <x> και το Moonshot. Πρόκειται για τις ανεξάρτητες δράσεις της Google που έχουν ως σκοπό την προώθηση ιδεών που στοχεύουν στις λύσεις κοινωνικών προβλημάτων.  Οι ομιλητές προτείνουν εναλλακτικές λύσεις , εμπνέουν για δημιουργία και προσπαθούν για την αναμόρφωση της λειτουργίας της κοινωνίας. Η κάθε ομάδα ή άτομο μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους βασιζόμενοι σ’ ένα ρεαλιστικό πρόβλημα <x>, προτείνοντας την δημιουργική λύση. Κάπως έτσι προκύπτει το Solve For <x>.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο διαγωνισμός Call to Innovation που υποστηρίζεται από το TEDxAcademy και το Singularity University. Ο υποψήφιος καταθέτει την ιδέα του έως στις 31/3/13 και αν καταφέρει να διακριθεί,  θα κερδίσει υποτροφία αξίας  $30,000 που θα αξιοποιηθεί στο Singularity University(SU) της Καλιφόρνια για την εκπαίδευσή του.


Η συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή των κοινών μας προβλημάτων είναι, πλέον, πιο οργανωμένη από ποτέ! Εσύ θα μείνεις αμέτοχος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου