Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Να έχουμε ελπίδα!Πριν το ΤEDxAcademy του 2011 ήμουν ήδη ενθουσιασμένη με την ιδέα και το στήσιμο των TED events ανά τον κόσμο, χάρη σε κάποια βιντεάκια (αρκετά βιντεάκια, εδώ που τα λέμε) που είχα δει στο YouTube. Ήμουν επίσης τελείως άυπνη γιατί το προηγούμενο βράδυ είχα ξενυχτήσει δουλεύοντας και αναρωτιόμουν αν θα τα κατάφερνα να παραμείνω ξύπνια κατά την διάρκεια των ομιλιών. Περιττό να σας πω ότι τα κατάφερα, χωρίς δυσκολία. Ωστόσο κάποια στιγμή στην διάρκεια της ημέρας, δεν ήμουν απλώς ξύπνια, αλλά σχεδόν χοροπηδούσα επάνω στο κάθισμα μου. Ο λόγος; Η ομιλία της Eve Geroulis, με τίτλο Hope.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Θέλετε να παρακολουθήστε ζωντανά ένα session του TED 2012;


Το TED 2012, όπως έχουμε γράψει, θα έχει θέμα Full Spectrum και θα λάβει χώρα από τις 28 Φεβρουαρίου ως και τις 2 Μαρτίου στο Long Beach της California. 

Για δεύτερη χρονιά, το TEDxAcademy θα διοργανώσει ένα TEDxLive event στο οποίο θα παρακολουθήσουμε Live από την California το Session 4: The Lab. Πριν ξεκινήσει η Live αναμετάδοση, θα συνδεθούμε με τους Κώστα Μάλλιο και Νίκη Συροπούλου (από την ομάδα του TEDxAcademy) που θα βρίσκονται εκεί και οι οποίοι θα μας κάνουν μία mini ξενάγηση του TED!

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Daniel Goldstein: Η μάχη ανάμεσα στον σημερινό και στο μελλοντικό μας εαυτόO Daniel Goldstein, ένας αμερικανός ψυχολόγος, ξεκινάει την ομιλία του με τον μύθο του Οδυσσέα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ιστορία με τις Σειρήνες και το καράβι του Οδυσσέα, που παρ’ όλο που γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί (να παρασυρθεί, δηλαδή, από το τραγούδι τους), εκείνος αποφάσισε να το ακούσει και να ρισκάρει.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Το TED είναι για τις ιδέες ό,τι οι συναυλίες για τη μουσικήΌταν ανακάλυψα τις ομιλίες Ted, ενθουσιάστηκα. Γιατί πάντοτε είχα την περιέργεια να μάθω πώς σκέφτεται το κάθε διάσημο άτομο που εγώ εκτιμώ ή θαυμάζω.

Το να το βλέπεις live να μιλάει είναι σαν να απολαμβάνεις στη μουσική ένα συγκρότημα live να δίνει παράσταση.

Το Ted, δηλαδή, είναι για τις ιδέες, ό,τι οι συναυλίες για τη μουσική. Στέκεσαι προσοχή και παρακολουθείς, απορροφώντας σοφία με τα αυτιά και την ψυχή σου. Οι ιδέες κυκλοφορούν στο αίμα σου. Επομένως, μετέχεις απορροφώντας.