Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Πως η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Η ομιλία του JR είναι μία από τις αγαπημένες μου TED ομιλίες, τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά κυρίως, για τον τρόπο που με επηρέασε όταν την είδα. Ο JR είναι ένας Γάλλος καλλιτέχνης ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την φωτογραφία και την απλή, ασπρόμαυρη εκτύπωση σαν εργαλείο για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο έργο του, στο μέρος που εκθέτει τις φωτογραφίες  του (πολλές φορές σε δημόσιο χώρο) αλλά, τις περισσότερες φορές, στο φωτογραφιζόμενο πρόσωπο. Όπως βλέπουμε και στην ομιλία του, ο JR δεν προσπαθεί να αναπαράγει όμορφα πρόσωπα με τις φωτογραφίες του αλλά να προωθήσει την ιστορία των ανθρώπων.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Οι 3 TED 2012 ομιλίες που ανυπομονώ να δω!


Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα το TED 2012. Πρόκειται για το κυρίως TED event, το οποίο συμβαίνει μία φορά το χρόνο στην California και η επιτυχία του οποίου οδήγησε στην διεξαγωγή περισσότερων από 1.000 TEDx events παγκοσμίως (στα οποία συγκαταλέγονται και τα events του TEDxAcademy).

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Πως να εντοπίσετε έναν ψεύτη

Στο συγκεκριμένο βίντεο η Πάμελα Μάγιερ αποκαλύπτει (επιστημονικά) τον τρόπο που μπορεί κάποιος να εντοπίσει έναν ψεύτη. Και αυτό είναι που με τράβηξε στο βίντεο. Οφείλω τουλάχιστον να είμαι ειλικρινής, εφόσον αυτό είναι και το θέμα της ομιλίας. Μάλιστα, ο τίτλος παρουσιάζει ενδιαφέρον : «πώς να εντοπίσετε έναν ψεύτη». Έτσι, αποφάσισα να δω την ομιλία, αφού παρόμοιά της δεν είχα δει ποτέ.

Βλέποντάς την, λοιπόν, έμαθα ότι είμαστε όλοι ψεύτες. Βέβαια!

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

μα καλά τι κερδίζεις παίζοντας World of Warcraft;

(συνομιλία μεταξύ φίλων)

- Μα καλά, δεν μπορώ να καταλάβω τι το ενδιαφέρον βρίσκεις παίζοντας «World of Warcraft»… Είσαι συνέχεια στο net cafe και παίζεις!
- Αφου περνάμε πολύ καλά! Σήμερα διαμόρφωσα και το avatar μου!
- Ναι.. Αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να μην έχανες το χρόνο σου με αυτό, και να διάβαζες για την εξεταστική σου... Τόσα πράγματα έχετε να κάνετε!
- Θα τα προλάβω! Δεν υπάρχει πρόβλημα! Το απόγευμα θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί!
- Με τους φίλους σου απο την σχολή; Μπράβο να βγείτε και λίγο!
- Όχι! Με τους συμπαίκτες μου! Έχω γνωρίσει παιδιά που παίζουμε ακόμα και απο την Αγγλία!
- Απο την Αγγλία ;
- Ναι! Συνεργαζόμαστε πολύ καλά και μιλάμε πλέον και για άλλα θέματα πέρα
του «WOW».